Para IJshockeywedstrijd Amsterdam Tigers - The Lime Kings Dordrecht

13 februari 2024

Afgelopen weekend stond de para ijshockeywedstrijd van Amsterdam Tigers tegen The Lime Kings uit Dordrecht op het programma. Op voorhand was dit een kraker van een wedstrijd.

Dit seizoen hebben de para ijshockeyteams van de Amsterdam Tigers, Lime Kings Dordrecht en Nijmegen Devils een onderlinge onofficiële competitie opgezet. Amsterdam Tigers is inmiddels uitgegroeid tot een team van 16 personen. The Lime Kings en Nijmegen Devils groeien ook, maar hebben elkaar nog nodig om een volledig wedstrijdteam op het ijs te krijgen.

De Amsterdam Tigers hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd tegen The Lime Kings. Hoewel de Amsterdammers de wedstrijd goed begonnen, kregen de para ijshockeyers uit Dordrecht de eerste kansen en scoorden al na twee minuten; 0-1 voor The Lime Kings. Niet veel later scoorden de Dordtenaren weer en kwamen zij met 0-2 voor. De wedstrijd golfde daarna op en neer. De tweede lijn van de Amsterdammers, met Kelvin Pels, Annemarie Houtsma, Frank van Es en Kees Jan van der Klooster, was zeker niet minder dan de eerste lijn van Amsterdam, maar miste nog wel het explosieve.

Aan het einde van de eerste periode kwamen The Lime Kings Dordrecht bijna op 0-3, maar door een reflex van de keeper belandde de puck in de handschoen. Ondanks enkele uitbraken van de Amsterdammers slaagde Dordrecht erin om het doel schoon te houden tot de eerste rust.

TWEEDE PERIODE
In de tweede periode bleef het voor beide teams doelpuntloos, hoewel de wedstrijd op en neer golfde met kansen voor beide kanten. De goalie van Amsterdam, Landheer, werd tegen het einde van de tweede periode een keer gewaarschuwd voor het vasthouden van de puck, wat een 'delaying the game' straf had kunnen opleveren. Hij kwam ermee weg. De goalie van de Tigers gebruikte die les om bij een losse puck pas op het allerlaatste moment zijn handschoen eroverheen te leggen.

HET SLOT STUK VAN DE WEDSTRIJD
In de derde periode bedacht coach van de Amsterdam Tigers, André de Graaf, een ander strijdplan. Hij creërde een soort powerline. Kees Jan van der Klooster en Jurrian Raa kwamen samen het ijs op. Hierdoor kreeg het para ijshockeyteam uit Amsterdam meer snelheid, wat snel resulteerde in de aansluitende goal van Jurrian Raa, waardoor de stand opeens 1-2 werd. Maar ook de gelijkmaker stond al snel op het scorebord na een pass van Annemarie Houtsma en de goal van opnieuw Jurrian Raa na 35:56 minuten, waardoor de stand tussen beide teams 2-2 was.

In de laatste minuten van de wedstrijd liet Joost Meijers van de Tigers zich wat te veel gelden en kreeg als enige speler twee minuten straf aan zijn broek voor ‘Teeing’, het raken van je tegenstander in de flank met je para ijshockey slee onder een hoek van 90 graden. Dat betekende nog bijna twee super spannende minuten in het Amsterdamse verdedigingsvak. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De eerstvolgende para ijshockeywedstrijd is op zaterdag 24 februari om 13.30 uur tussen de para ijshockeyteams van de Nijmegen Devils en The Lime Kings uit Dordrecht.