Gehandicaptensport Nederland biedt haar leden de volgende verzekeringsproducten:
Aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering
Iedereen in de sport moet zich veilig en prettig voelen. Daarom is het belangrijk om beleid te voeren zodat ongewenste omgangsvormen, zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag, beledigingen, pesten, discriminatie, bedreiging en mishandeling zoveel mogelijk voorkomen worden. En daarnaast moet duidelijk zijn dat als er een incident is, hoe het best gehandeld kan worden.
In het kader van het project ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’ heeft NOC*NSF samen met de sportbonden tevens een programma ontwikkeld om sportief gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag aan te pakken.
De VOG in de sport is gratis voor vrijwilligers die werken in een vrijwilligersorganisatie.
Hoe hoger je gaat sporter, hoe groter de kans dat je te maken gaat krijgen met dopingcontroles. Als sporter ben je zelf verantwoordelijk voor wat er in jouw lichaam wordt gevonden. Het is daarom van belang altijd goed te controleren of middelen die gebruikt worden op de dopinglijst van de Dopingautoriteit voorkomen.
De vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Gehandicaptensport Nederland is beschikbaar voor haar aangesloten verenigingen en leden. Mocht een vereniging zelf een VCP hebben aangesteld dan kan de VCP van deze vereniging bij de VCP van de bond terecht ter ondersteuning in de procedurele rol.
Sportverenigingen of stichtingen die een sport- en beweegaanbod voor mensen met een handicap aanbieden, kunnen lid worden van Gehandicaptensport Nederland. Ruim 200 verenigingen en stichtingen met een sportaanbod voor mensen met een handicap zijn inmiddels aangesloten bij Gehandicaptensport Nederland.